Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Posádka RLP Trans Hospital Plus byla přivolána do chatové oblasti u řeky v katastru obce Zadní Třebáň, kde se nacházel starší muž s úrazem dolní končetiny. Vzhledem k tomu, že pacient byl přibližně jeden kilometr od sanitky v nepřístupném terénu, bylo ve spolupráci s HZS Řevnice rozhodnuto o transportu po vodě.

Hasiči muže naložili do člunu a ten byl spolu se záchranářkou převezen k sanitce; po naložení byl transportován do hořovické nemocnice.

Severně od obce Chyňava likvidují hasiči s celkem jedenácti cisternami požár dvou hektarů obilí a dvou hektarů strniště. Hasiči doplňují vodu u rybníka, požár se podařilo lokalizovat krátce před půl čtvrtou.

Na místě zasahují jednotky SDH Braškov, Železná, Hýskov, Žilina, Chyňava, Lhota a Unhošť. Škoda byla vyčíslena na 42 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 200 tisíc. Příčinou vzniku požáru byla jiskra od kamene v drtiči slámy.

K vážné dopravní nehodě na silnici 1. třídy číslo 3 mezi obcemi Senohraby a Pětihosty vyjížděly jednotky ze Senohrab a Benešova. V osobním vozidle, které narazilo do stromu, cestovaly 2 osoby a pes. Posádka utrpěla velmi vážná zranění a na místě proto zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

Hasiči těžce zraněnou posádku vyprostili z automobilu a pro zraněného psa zajistili veterináře. Po nezbytně nutnou dobu byl provoz na komunikaci přerušen.