Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Jednotky HZS Mladá Boleslav a Benátky nad Jizerou byly vyslány k dopravní nehodě na silnici č. 38 v katastru obce Smilovice, kde se střetla tři osobní vozidla. Hasiči spolupracovali se ZZS při ošetřování čtyř zraněných osob, které byly postupně přepraveny sanitkami do mladoboleslavské nemocnice.

Po zajištění protipožárního opatření na vozidlech jednotky zasypaly uniklé provozní kapaliny a pomohly s naložením vraků. Kolem půl páté se podařilo obnovit alespoň kyvadlový průjezd, krátce poté byl provoz zcela obnoven.

Jednotky HZS Mladá Boleslav a Mnichovo Hradiště spolu s SDH Klášter Hradiště nad Jizerou, Kněžmost a Mnichovo Hradiště se zúčastnily pátrací akce složek IZS po malém chlapci, který se ztratil v prostoru poblíž Drábských světniček.

Z mladoboleslavské stanice vyjela i lezecká skupina. Zraněné dítě bylo v poměrně krátkém čase nalezeno a po prvotním ošetření přeneseno asi kilometr z těžko přístupného skalního terénu k vrtulníku, kterým bylo transportováno do pražské Fakultní nemocnice v Motole.

Jednotky HZS Kladno a SDH Hostivice, Hostouň a Unhošť vyjely k požáru dvou osobních automobilů na parkovišti před ubytovnou v Jenči. Požár se z vozidel rozšířil na venkovní stěnu objektu a přes okno přeskočil do jedné místnosti.

Hasiči za pomoci policistů evakuovali z budovy 15 nezraněných osob a pak požár zlikvidovali dvěma C proudy. Příčinami jeho vzniku se zabývá vyšetřovatel HZS Středočeského kraje, který přímé škody vyčíslil na 250 tis. korun. Včasným zásahem hasiči uchránili hodnoty za dva miliony.