Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Hasiči ze stanice Mělník vyjeli k nahlášené utržené lodi před Vraňansko-hořínským plavebním kanálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o vanu tlačné lodě, která je naložena štěrkem.

Hasiči ji pomocí několika lan zajistili, aby dál nebyla dál nekontrolovatelně unášena proudem. Hasičům se nakonec podařilo loď přítáhnout blíž ke břehu a remorkér, který se plavil kolem, loď odtáhl do přístavu. Událost vznikla zřejmě v důsledku zpřetrhání jistících lan.

Jednotky HZS Beroun, Jílové, Kladno a SDH Rudná vyjely do Rudné k nahlášenému požáru garáže. Po příjezdu na místo se původní oznámení potvrdilo. Hasiči tak zasahovali v dýchací technice jedním C a jedním D proudem.

Požár se nakonec rozrostl na několik objektů, do kterých se hasiči museli dostat, aby zamezili dalšímu nežádoucímu hoření. K hašení byla použita i pěna. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Na silnici z Velvar do Kralup nad Vltavou hořel nákladní automobil. Na pomoc mu vyjely jednotky HZS Kralupy nad Vltavou, SDH Kralupy nad Vltavou a Velvary a jelikož se událost nacházela v blízkosti kolejí tak i SŽDC Kralupy nad Vltavou.

Po příjezdu bylo potvrzeno, že se jedná o požár nákladního automobilu v zadní části. Hasiči nasadili jeden C proud k uhašení požáru. Z důvodu tesně blízkosti trati musela být železniční doprava po dobu zásahu uzavřena, stejně jako silnice vedoucí z Velvar do Kralup nad Vltavou.