Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

K požáru garáže v Dolních Jirčanech, která sloužila jako sklad zeleniny a ovoce vyjely jednotky HZS Říčany, Benešov, Jílové a SDH Psáry a Dolní Jirčany. Hasiči na místě zasahovali v dýchací technice jedním C prodem a jedním vysokotlakým proudem.

Na místě také používali přetlakovou ventilaci, aby zakouřený prostor co nejrychleji odvětrali. Hasiči také na místě použivali termokameru a rozebírali konstrukce, aby odhalili a dohasili všechna skrytá ohniska. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Jednotka HZS Kladno spolu s SDH Brandýsek a Pchery vyjížděla k požáru rodinného domu v Kladně, v ulici Šindlerova. Na místě bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár v jedné místnosti. Hasiči zasahovali v dýchací technice jedním C proudem.

V domě se naštěstí nikdo nenacházel. Přivolaná ZZS se tak mohla vrátit zpět na svou základnu. Hasiči proměřovali místo požáru termokamerou a rozebírali stropní konstrukce, aby odhalili skrytá ohniska a ta mohli řádně dohasit.

Dopravní nehoda dvou nákladních a jednoho osobního automobilu se odehrála na 40,5. kilometru dálnice D10. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vyslány k ní byly jednotky HZS Benátky nad Jizerou a HZSP Škoda Auto, a.s.

Dálnice směrem do Turnova byla po celou dobu průjezdná jedním jízdním pruhem, ale i tak se na místě tvořily dlouhé kolony. Ke krátkém zavření dálnice dojde, až se bude nakládat nákladní automobil na vozidlo odtahové služby.