Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Krátce před sedmnáctou hodinou přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo v obci Lety do kruhového objezdu.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Řevnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidička je pouze v šoku v péči ZZS. Hasiči provedli protipožární opatření a sanaci vozovky od ropných produktů.

JSDH Nové Strašecí vyjela na odstranění dvou stromů. Oznamovatelem události bylo nahlášeno, že hrozí pádem na silnici č. 237 v úseku Nové Strašecí – Mšec, místní název U Rasovny. Jednotka uzavřela pozemní komunikaci v obou směrech a provedla odstranění jednoho nakloněného stromu pomocí motorové pily.

Druhý strom, u kterého nehrozilo žádné nebezpečí pádu, byl bez porušení ponechán. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

Operační středisko HZS Středočeského kraje přijalo hlášení o požáru staré chaty v Káraném v okrese Praha-východ. K požáru se sjelo šest cisteren HZS Stará Boleslav a jednotek SDH Káraný, Stará Boleslav a Brandýs nad Labem. Chata o rozměrech 10 × 10 metrů byla celá v plamenech.

Oheň hasiči dostali pod kontrolu v 01:12 h a do 02:22 h likvidovali skrytá ohniska. Až do rána hlídal místo jeden z domácích dobrovolných hasičů. Škoda by podle prvních odhadů neměla přesáhnout 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je ve stádiu vyšetřování.