Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Hasiči ze stanice Benešov vyjeli společně s dobrovolnými hasiči JSDH Votice, Olbramovice a Votice-Budenín k nahlášenému požáru stohu do Votic na Benešovsku.

Jedná se o stoh 30 × 15 metrů, je složený z asi 450 kusů lisovaných balíků sena a slámy; hasiči ho pod kontrolou nechají vyhořet. Způsobená škoda 450.000 Kč, příčina vzniku požáru zůstává v šetření, uvedla pro náš server tisková mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Po ohlášení požáru autobusu v motorové části, v němž cestovalo dvacet cestujících, vyjeli do Choťovic na Kolínsku hasiči ze stanic HZS Kolín, Kolín-Ovčáry a Poděbrady společně s JSDH Chlumec nad Cidlinou. Při příjezdu hasičů byl už požár uhašen, lidé byli venku, nikdo nebyl zraněn.

Firma zajistila náhradní autobus z Hradce, pomoc hasičů s přepravou nepotřebovali. Způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 150.000 Kč; příčinou požáru je technická závada v motorovém prostoru.

Hasiči ze stanic HZS Kutná Hora a Uhlířské Janovice a dobrovolní hasiči z JSDH Sázava, Rataje nad Sázavou a Uhlířské Janovice vyjeli k nahlášenému požáru dvojchaty u obce Samopše na Kutnohorsku. Část chaty shořela úplně, u druhé hasiči rozebírali stropy a střechu.

V 01.30 hodin se podařilo požár zlikvidovat. Dopoledne požářiště překontroloval policejní psovod se psem. Způsobená škoda je 2 miliony, uchránit se podařilo hodnoty za 700.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření, může se jednat o cizí zavinění ale i závadu na elektroinstalaci.