Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Požár hospodářské budovy o rozměrech 10×4 metrů v obci Straky na Nymbursku zaměstnal místní dobrovolné hasiče společně s profesionálními kolegy z Nymburku a dobrovolnými jednotkami Nymburk a Milovice. Uvnitř bylo oznamovatelem nahlášeno přibližně deset psů, požár bohužel nepřežili.

V 6.00 hodin se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, v 6.55 hodin požár zcela zlikvidovat. Způsobená škoda je 400.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 100.000 Kč, příčinou vzniku požáru je prostup kouřovodu stěnou z hořlavých materiálů.

Škodu 300 tisíc korun způsobil požár střechy rodinného domu v Plaňanech na Kolínsku, na místo vyjeli hasiči z Kolína, Plaňan a Peček společně s pracovníky energetiky, ti odpojili dům od přívodu elektrické energie.

Ve 4.55 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu, v 6.55 hodin ho zcela zlikvidovali. Nikdo nebyl uvnitř, nikdo nebyl zraněn. Uchránit se podařilo hodnoty za 2,5 milionu, příčinou vzniku ohně je cizí zavinění.

K nahlášenému požáru kotelny vyjeli kladenští profesionálové do ulice Pavlisova v Kladně. Jak na místě zjistili, hořelo v místnosti plynové kotelny. Evakuováno bylo 23 osob, dvě z nich skončily v péči zdravotníků. Ve 14.55 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu, v 15.40 hodin ho zlikvidovali.

Objekt museli zasahující hasiči odvětrat, zasahovali v dýchací technice a celý objekt překontrolovali. Způsobená škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč, uchráněné hodnoty na 1 milion. Příčina vzniku požáru je úmyslné zapálení neznámým pachatelem.

K požáru stohu lisované slámy v Kounově na Rakovnicku vyjeli hasiči z jednotek HZS Rakovník, JSDH Řevničov, Mutějovice a Kounov. Celý stoh byl zasažen ohněm, rozšíření požáru ale nehrozí – pole kolem je zorané.

Po dohodě hasiči nechají stoh vyhořet, jednotky se tak kolem druhé hodiny ranní začaly vracet na základny. Na dohlídku na místě zůstali pouze dobrovolní hasiči s policisty a vyšetřovatelem. Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na 350.000 Kč, uchránit se nepodařilo nic, příčinou vzniku ohně je úmyslné zapálení.