Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

K nahlášenému požáru chaty v Hracholuskách na Rakovnicku vyjeli hasiči ze stanice HZS Rakovník a JSDH Slabce, Roztoky, Skryje a Lubné. Požár, který se šířil mezi taškami a sádrokartonovým podhledem, ve 21:20 dostali hasiči pod kontrolu. Dále rozebírali v půdním prostoru sádrokartonové obklady a termokamerou vyhledávali skrytá ohniska.

Ve 22:50 hodin byl požár zlikvidován. Způsobená škoda byla vyčíslena na 400.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 1,5 milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla špatná instalace komínu.

Profesionální hasiči z Kralup nad Vltavou vyjeli ke střetu autobusu a vozidla Nissan Patrol. Autobus byl prázdný a jeho řidič byl převezen na ošetření do nemocnice Na Bulovce. Z menšího vozidla hasiči vyprošťovali řidiče, jeho zranění nebyla slučitelná se životem.

Drážní hasiči z Kralup nad Vltavou pomocí jeřábu vyprostili a na odtahovku naložili havarovaný Nissan. V 9.30 byl havarovaný autobus odtažen mimo vozovku, odtah si zajistí majitel. V 9.40 hodin byla silnice zprůjezdněna a hasiči se vrátili zpět na základny.

Na dálnici D11 u obce Jirny zasahují hasiči ze stanice HZS Stará Boleslav u nákladního vozidla, které skončilo na boku a zablokovalo celou dálnici. Řidič byl lehce zraněn, z nádrže uniklo asi 200 litrů nafty do půdy i na dálnici.

Hasiči dalších 300 litrů odčerpali. Současně probíhal překlad nákladu do přistavených kamionů. V 9:45 se podařilo vozidlo dostat zpět na kola, Dekonta bude likvidovat naftu, která unikla do půdy

Hasiče ze stanic HZS Beroun a Hořovice a jednotek SDH Nučice, Rudná, Králův Dvůr a Vysoký Újezd vyjeli do Nučic k požáru střechy kolem komínu. Majitel rodinného domu se snažil požár hasit do jejich příjezdu. Hasiči zasahovali v dýchací technice, hasili dvěma C proudy.

V 1:15 dostali požár pod kontrolu, o hodinu později ho zlikvidovali s tím, že místní dobrovolní hasiči místo kontrolovali do rána. Nikdo nebyl zraněn. Způsobená škoda je 150.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 2 milionu, příčinou je nepředpokládaná změna stavebních parametrů

Požár hospodářské budovy o rozměrech 10×4 metrů v obci Straky na Nymbursku zaměstnal místní dobrovolné hasiče společně s profesionálními kolegy z Nymburku a dobrovolnými jednotkami Nymburk a Milovice. Uvnitř bylo oznamovatelem nahlášeno přibližně deset psů, požár bohužel nepřežili.

V 6.00 hodin se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, v 6.55 hodin požár zcela zlikvidovat. Způsobená škoda je 400.000 Kč, uchránit se podařilo hodnoty za 100.000 Kč, příčinou vzniku požáru je prostup kouřovodu stěnou z hořlavých materiálů.

Škodu 300 tisíc korun způsobil požár střechy rodinného domu v Plaňanech na Kolínsku, na místo vyjeli hasiči z Kolína, Plaňan a Peček společně s pracovníky energetiky, ti odpojili dům od přívodu elektrické energie.

Ve 4.55 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu, v 6.55 hodin ho zcela zlikvidovali. Nikdo nebyl uvnitř, nikdo nebyl zraněn. Uchránit se podařilo hodnoty za 2,5 milionu, příčinou vzniku ohně je cizí zavinění.