Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Krátce po půl páté přijal linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje žádost o pomoc po ztraceném a nemocném seniorovi v okolí obce Nový Jáchymov.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Beroun a dobrovolní hasiči z obce Nižbor, Nový Jáchymov, Otročives, Kublov, Broumy, Roztoky. Na místo byl vyslán také vrtulník PČR a kynolog. Okolo 19 hodiny se podařilo pána najít, ZZS ho odvezla na kontrolu do nemocnice.

Do obce Zbizuby na Kutnohorsku vyjeli hasiči ze stanic Uhlířské Janovice a Kutná Hora společně s dobrovolnými jednotkami z obcí Kácov a Zbizuby k nahlášenému požáru traktoru a sklolaminátového sila v ocelové konstrukci s uskladněnou krmnou směsí, té bylo uvnitř asi 6 tun.

V 1.20 hodin hasiči dostali požár pod kontrolu, do kravína se oheň nedostal. Následně zasahující hasiči ochlazovali silo, a nasvěcovali prostor. Při zásahu se nikdo nezranil, předběžná škoda je vyčíslena na 370.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření.

Na silnici vedoucí z centra Kutné Hory do místní částí Kaňk likvidovali místní profesionální hasiči následky dopravní nehody, při níž se zranilo šest osob. Osobní auto Seat Cordoba, v němž jeli mladí lidé (jeden jel v kufru) narazilo do lampy veřejného osvětlení. Hasiči museli jednu zraněnou osobu z havarovaného vozu vyprostit.

Zdravotníci na místo přivolali vrtulník k převozu osoby do pražské nemocnice, ostatní k ošetření převezly sanitní vozy.

Jednotka JSDH Nové Strašecí vyjela na požár lesa nad obcí Rynholec směrem na Stochov o rozměrech 20×20 metrů. Jednotka po příjezdu na místo zásahu provedla průzkum, vytvořila dopravní vedeni 5B s rozdělovačem a nasadila dva vodní C proudy.

Poté přijely jednotky SDH Rynholec, SDH Nové Strašecí, HZS Kladno, PČR, MěP NS. Proběhly hasební práce proléváním lesního porostu a kořenů. Použito bylo 11 000 litrů vody. Po ukončení zásahu se jednotky vrátily zpět na svou základnu.