Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Jednotka JSDH Nové Strašecí vyjela na požár lesa nad obcí Rynholec směrem na Stochov o rozměrech 20×20 metrů. Jednotka po příjezdu na místo zásahu provedla průzkum, vytvořila dopravní vedeni 5B s rozdělovačem a nasadila dva vodní C proudy.

Poté přijely jednotky SDH Rynholec, SDH Nové Strašecí, HZS Kladno, PČR, MěP NS. Proběhly hasební práce proléváním lesního porostu a kořenů. Použito bylo 11 000 litrů vody. Po ukončení zásahu se jednotky vrátily zpět na svou základnu.

V 11:40 přijalo zdravotnické operační středisko výzvu k výjezdu k dopravní nehodě osobního auta a motocyklu na Mělnicku. U těžce zraněné ženy začala operátorka s tzv. telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitací, tedy po telefonu vedla svědka při oživování ženy.

Posádka rychlé lékařské pomoci z Neratovic po příjezdu v resuscitaci pokračovala, ale ženě, která utrpěla zranění neslučitelná se životem, nedokázala i přes maximální snahu pomoci a lékař konstatoval smrt. Muž se zlomeninou horní končetiny byl po ošetření přepraven zdibskou rychlou zdravotnickou pomocí do mělnické nemocnice.

V sobotu v 10:07 byla přijata dispečinkem linky 155 výzva k výjezdu k dopravní nehodě dvou osobních aut na Praze-západ. K místu nehody byl vyslán lékař ve vozidle rendez-vous ze Zbraslavi, který byl původně na cestě k jinému případu, a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci ze Zbraslavi a Mníšku pod Brdy.

Řidič auta utrpěl zhmoždění hrudníku a zlomeninu dolní končetiny a zůstal po nárazu ve voze zaklíněn. Dvě ženy, jedna se středně těžkým a druhá s lehčím zraněním hrudníku, byly přepraveny do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Další tři účastníci nehody byli ošetřeni na místě.