Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje přijala informaci o požáru dřevěné chaty v Českém Brodě. Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanice Český Brod a Kolín a dobrovolné jednotky SDH Pečky a Poříčany. V době příjezdu hasičů byla chata již celá v plemenech, v 00.40 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu, v 1.45 hodin se vrátili zpět na základnu. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Požár chaty v Loděnici zaměstnal tři jednotky středočeských hasičů. Hasiči pomocí 3 C proudů dostali požár pod kontrolu během půl hodiny. Na místě zasahovaly jednotky HZS Středočeského kraje stanice Beroun a SDH Loděnice a Vysoký Újezd.

Ve 21.40 hodin se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu, o hodinu později ho hasiči zlikvidovali. Až do rána požářiště hlídali hasiči z Loděnice. 25. 5. 2014 dopoledne bude probíhat vyšetřování PČR, psovoda a vyšetřovatele požárů hasičů. Způsobená škoda je odhadnuta na 150.000 Kč, uchránit se nepodařilo nic, příčina vzniku požáru je nejspíš úmysl.

Jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Podbořany vyjela na dopravní nehodu nákladního vozu Iveco, ke které došlo u obce Chotěšov, nedaleko Jesenice na Rakovnicku, na silnici číslo 27. Nákladní vůz se v době příjezdu podbořanských hasičů nacházel mimo komunikaci, navíc kabinou v malém potůčku.

Hasiči preventivně instalovali na potůček sorpčního hada a provedli zajištění vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Vzhledem k tomu, že se jednalo o výpomoc ve Středočeském kraji, byla událost předána po příjezdu jednotce HZS Rakovník.