Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Středočeský kraj

Krátce po půlnoci byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Zruč nad Sázavou k dopravní nehodě osobního vozidla na dálnici D1 na 59 kilometru. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve vozidle cestovala jedna dospělá osoba a dvě děti a všechny jsou vážně zraněny. Jednu osobu bylo nutné resuscitovat, bohužel i přes veškerou snahu záchranářů osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem a lékařem ZZS byla následně prohlášena za mrtvou. Pro ostatní dvě děti byl na místo vyslán vrtulník LZS, který je přepravil do pražské nemocnice.

Krátce před sedmou hodinou ranní došlo na spojovací silnici v oblasti Vojenského prostoru Brdy, mezi obcí Láz a Nepomuk, k dopravní nehodě osobního automobilu se zraněním. Mladá řidička pravděpodobně vlivem únavy vybočila mimo silnici a sjela do příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu.

Na místě zasahovala a pomáhala při následném vyproštění vozidla a uvolnění komunikace jednotka JPO II. Rožmitál pod Třemšínem, HZS Příbram a nehodu vyšetřovalo oddělení dopravních nehod Příbram. Řidička byla po nehodě transportována vozidlem záchranné služby do Nemocnice Příbram.